Velkomstflow er en af nøglerne til at få succes med din mailmarketing

Her er et bud på hvordan du kommer til at lave det perfekt velkomstfow.

Velkomstflow er din handshake med en ny i din butik
Det som jeg har set mange steder er en total mangel på et velkomstflow, der er end ikke en velkomstmail. Der er en mulighed for at tilmelde sig til nyhbedsbrevet, men så stopper den bare der.

Velkomstflowet er dit handshake

Det er ofte brugt en konkurrence eller et rabatkode når man “høster” nye tilmeldinger til sit nyhedsbrev på sin webshop. Det er en god måde at gøre det på. Så husk nu at få dette med i den første mail, det er det det nye lead forventer.

Enkelt eller komplekse produkter, det er ikke dig der afgør det …
Det er vigtigt at du er ærlig omkring denne del, dit velkomstflow skal afpejle om det er et enkelt produkt du har eller om det er komplekst.

En tommelfinger regel er at er det er bedre at uddanne en ny kunde for meget end for lidt. SÅ vælg mindst 5 mails i dit velkomstflow, og gerne op til 10. Send det gerne hver dag, i 10 dage – Det kan virke aggressivt, men det er jo også om hold den nye kunde til ilden.

Simple produkter - velkomstflow
simpelt velkomstflow - komplekse produkter

Brugerstyret velkomstflows

Har du en mulighed for at bruge adfærdsdata i dit velkomstflow skal du gøre det. Det giver dig en mulighed for at lave avanceret flows, der konvertere bedre. Der er rigtig mange ting man kan gøre, hvis man kan gøre – Men HUSK det skal bibringe værdi til kunden, ikke til dig!

Hvis du spørger ind til en profil med fx et spørgeskema, så brug den viden du får til at give brugeren mere af det de forventer at modtage.

avanceret velkomstflow

Hvilket system skal man så vælge?

Det er sagt før her på bloggen; Det vigtigste er at det Marketing Automation system du vælger, kan integeres med dit webshop – Ellers duer det ikke!

Danske systemer
heyloyalty et god dansk udviklet system, der har super integrationer til Dandomain, Wannafind og hosted shop. Dertil kommer Shopify.

Udenlandske systemer
Her vil jeg kaste et blik på klaviyo hvis du sidder med en WooCommerce, Shopify eller Magento.

Vil du have flere hacks til din e-commerce – så find mere her