70 60 56 63

Betalt kun for resultatet – No Cure Np Pay markedsføring

Vil du ikke gerne nøjes med at betale for resultatet når du køre din markedsføring? – Jo da! – Brug affiliate marketing.

Hvad er affiliate marketing?

Et partnerprogram er en typisk annonceringsform på nettet og kaldes også for en affiliate kampagne.

Almindeligvis gives der kommission pr. eksponering, klik, lead eller salg. Jeg vil klart anbefale at du arbejder med CPO (cost per ordre) og ikke betaler for kliks i affiliate netværket.

Affiliate programmer fungerer på den måde, at en ejer af et website sætter en kodestump ind på sin websted, der viser bannere fra et affiliate netværk. Ejeren af mediet kan typisk selv vælge hvilke kampagner vedkommede vil have kørende på sit site.

Denne kodestump indeholder et link, der henviser til en side hos netværket (f.eks. Partner Ads), som logger klikket og sender den besøgende videre til din webshop eller landing page. Ejeren af websitet bliver så betalt for enten det klik, køb eller tilmelding, som brugeren laver på din webshop.

Materiale til dine kampagner
Du skal lave noget materiale som der kan bruges til at køre dine kampagner med. Typisk skal du levere følgende materiale som kan benyttes af publishers:

Grafik banners udført i jpg, png eller gif. Nogle bannere kan være animerede.

HTML banners. En kodestump der viser en lille hjemmeside i en iframe. Dette giver dig 100% valgfrihed om hvad du vil vise i banneret.

Video: Udvalgte netværk har også video materiale som de ønsker promoveret.

Tekster: Tekster som kan benyttes i f.eks. emails og sms beskeder.

De fleste partnerprogrammer (dine kmapagner) kommer også med et sæt regler som medierne skal overholde for at optjene kommision på det pågældende partnerprogram. Jeg vil gerne anbefale dig, at du giver så fri hænder som det er muligt her.

Husk I har samme mål – Så solgt så mange produkter som I din webshop som muligt.

Der er nogle begreber du skal kende lidt til

CPC – Cost per click
Klik prisen er vigtig …

CPA – Cost per action (CPL – Cost per lead)
Fx en tilmelding til et nyhedsbrev

CPO – Cost per order
En ordre i din shop

Jeg vil gerne anbefale dig starter ud med kikke nærmere på Partner ads. (http://partnerads.dk/) De har mange plugins som du kan bruge til tracking, og mange fine medier hvor du vil kunne køre dine kampagner.

Vil du have flere tips om markerting til din webshop – så finder du dem her …