70 60 56 63

Husk at bruge 301 redirect, når du sletter vare eller sider på din webshop

Der er ikke noget mere træls en at lande på en 404 – side.

Du har fulgt et link, klikket et eller andet sted i en blog, måske en omtale af et givet produkt … og så lander du på en 404 – siden der viser dig at det du klikkede på ikke findes mere …

Det er en dødsynd
Det er ikke kun brugerne der bliver trætte af den 404 – siden de er landet på, det gør Google i den grad også når deres crawler kommer forbi.

Du bliver straffet hård af både brugerne og Google, du må ikke slette noget uden af lave et redirect en såkaldt 301.

Redirect 301 – betyder “Flytte permanent

Produkterne kan udgå med tiden, og hvis der noget som mennesker ikke gider, når de er på internettet, så er det at blive henvist til en hjemmeside eller din webshop til et produkt eller side der ikke findes mere.

Derfor skal du huske at lave et såkaldt redirect 301
Bruger du et CMS system, WordPress, Shopify eller et anden CMS, findes der helt sikker en masse plugins til formålet. Find et plugin, som du finder passende til dit temperament.

Bruger du ikke et CMS, skal du have fat i din programmør og sikre at du let at lave et 301 redirect på en enkelt og let måde.

VÆR IKKE tilfreds med en 404 side med de mest solgte vare på, det holder ikke! Lav en 301 redirect hver eneste gang!
Jacob Blæsbjerg

301 redirects

Bruger du WordPress / WooCommerce vil jeg gerne anbefale dette plugin: redirection.

Du finder mere om 301 – hvis du vil nørde i det her

Hvor skal du sende din trafik hen med 301 linket

Men husk at viderestille den besøgende til kategorisiden, når du sletter et produkt i din webshop. Du skal viderestille din trafik med en 301 link til din “evergreen-side” (Se her for evergreen-siden).

Det giver jo næsten sig selv, at du skal videresende trafikken til den evergreen (hjørnesten-indlæg) som produktet har peget på. Det vil give mening i forhold til den besøgende, og Google vil være mere tilgivende og du få et indgående link til din evergreen. Alt samme i den rigtige retning.

Hvis du gerne vil have hjælp din til SEO på din webshop – Se mere her