70 60 56 63

En transaktionel mail og et nyhedsbrev fra en webshop har forskellige formål

Transaktionel mail

En transaktionel mail og et nyhedsbrev fra en webshop har forskellige formål og karakteristika: Transaktionel mail: Dette er en automatisk genereret mail, der sendes som reaktion på en specifik handling, kunden har foretaget.

Det kan være en ordrebekræftelse, forsendelsesopdatering, kvittering eller en besked om ændringer i kontooplysninger. Formålet er primært at informere kunden om noget, der er direkte relateret til deres interaktion med webshoppen. Den er typisk personaliseret og essentiel for kundeoplevelsen.

Nyhedsbrev:

Dette er en markedsføringsmail, der sendes til en liste af abonnenter med det formål at promovere produkter, tilbud eller dele indhold fra webshoppen. Det kan indeholde kampagner, nye produktlanceringer eller inspiration.

Nyhedsbrevet er ofte mere generelt og sendes regelmæssigt til en bredere målgruppe uden en specifik handling fra modtagerens side. Kort sagt er en transaktionel mail nødvendig og handlingsorienteret, mens et nyhedsbrev er markedsføringsorienteret og informativt.