70 60 56 63

“Email marketing er en god, effektiv og omkostningslet måde at holde fast i sine besøgende, leads og kunder på” citat Jacob Blæsbjerg

Mailmarketing – 8 tips du hurtig kan komme i gang med

Mailmarkering er desværre for nogle et overset indsatsområde, for mange. Undskyldningerne er der nok af – Typisk høre man at “jamen min liste er kun på 3.000 hvorfor skal jeg gøre noget ved dem?” – Eller “jeg har ikke tid til at gøre noget ved det …”

Det er lidt synd, da det er en lav kontaktpris du kan arbejde med og du har gennem dit nyhedsbrev en direkte linje til dine besøgende, leads og kunder. Her er 8 hacks til email marketing, som du let kan komme i gang med, og høste nogle lavthængende frugter af.

Med disse 8 tips kommer du i gang med at lave en passiv indkomst ud af din mailliste.

NB: Bruger du emoji i dine emnelinjer? Måske skulle gøre det … se mere her

Hvad er email marketing? – Se mere her

Skabt med 3.500 kontakter – øgede omsætningen med 1/3 ved at bruge mailmarketing

Med 3.500 kontakter har jeg skabt resultatet herunder på en typsik webshop, hvor der handles beklædning.
NB: Omsætningen er ikke i USD men DKK. Men bemærk at 31% af omsætningen kommer fra email og 8% er skabt gennem automatiske flows ! 

mailmarketing

8 tips der er hurtig sat op og vil løfte dit nyhedsbrev

Velkomst flow
Goddag, hvad skal det være” kan man næsten fristes til at sige her, og der er noget om snakken. Et velkomst flow er naturligvis det flow, som du sender til dem, der tilmelder sig dit nyhedsbrev eller kundeklub, om du vil.

Der er muligheder for at lave avancerede flows og mere simple flows med mailmarketing. Det er naturligvis her et spørgsmål om, hvilket mailsystem du vælger at anvende. Her er eksempler på to forskellige flows.

Et simple velkomstflow 
Det består af en række af mails, der sendes til et nyt medlem på din liste. De enkelte mails sendes efter i forvejen givne intervaller. Nogle systemer kan sende næste mail, når en forgående er eks. åbnet, eller du kan vælge at sende dem i de givne intervaller.

Det simple flow kan bruges til at fortælle en historie om dit produkt eller ydelse. Det er ofte brugt til at få de nye medlemmer gennem en salgstragt, med eks. en rabatkode eller en “smagsprøve” på din ydelse.

email marketing simple velkomstflow
Et avanceret velkomstflow
Der er systemer på market, der med fordel kan anvendes, hvis du har et særligt behov for at kunne segmentere allerede i dit velkomstflow.
email marketing avanceret velkomstflow
Af figuren ovenfor fremgår det, at der kan forekomme flere scenarier. Alle får mail 1 – hvorefter der opstår flere spor.

Sporene kommer af den adfærd det nye medlem udviser, hvad vedkommede eks. klikker på. Det er ikke alle systemer, der understøtter dette, men det er en god måde at sikre, at du kommer til at byde dine nye medlemmer rigtig velkommen, især hvis du har ydelser eller produkter, der er komplekse i sin natur og der er en mulighed for at opdele.

Det kan også med fordel bruges, hvis du fx arbejder med mere simple segmenter som køn.

Segmentering af dine brugere

mailmarketing segmenter Et område, hvor du med stor fordel kan begynde at arbejde, hvis du ikke allerede gør det, er i segmenter.

Langt de fleste mailsystemer har segmenteringsmuligheder, har dit ikke det, SÅ SKIFT! – Der et i segmenterne du kan hente en masse business, og det relativ enkelt.

Lidt tips til segmenter; køn, tidligere køb (produktkategorier), åbent sidste mail, etc. Der er mange muligheder og det handler om for dig at identificere dine segmenter.

Det er en opgave, du skal tage dig tid til, og det er en opgave ,du ganske givet aldrig bliver færdig med.

Der er hele tiden muligheder for at identificere nye muligheder i dine brugere. Find dine drives, dem der giver dig omsætning – det er i segmenteringen, du kan finde dine kunder.

Postkøb flow

Det er næste et must; Send dine kunder en mail med tak for ordren et stykke tid efter du har behandlet din ordre. Der kan godt være et særligt tilbud til kunderne i denne mail.

Hvis du har med ydelser eller produkter at gøre, hvor der gemmer sig et mer-salg, er det en glimmerende kanal. Prøv at få dine kunder til at besvare din mail eller give en rating af din ydelse eller produkt.

HUSK nu at svare dem, der skriver tilbage til dig. Det er rigtig gode kunder og de er engageret i din forretning, lær alt hvad du kan af dem og frem for alt LYT til det, de har at sige.

winback – En sikker vinder du skal have sat op

“Velkommen tilbage”. Det er ikke at sige tak for ordren. Har du en ydelse eller et produkt, der ligger op til genkøb så sikre dig, at du får sendt dine kunder en mail med et tilbud, der passer med den periode, der typisk vil gå mellem genkøb.

De fleste systemer opsamler købsdata på de kunder, der tilmelder sig til dit nyhedsbrev/klub. Der er mange systemer, hvor du kan sætte denne funktion op, så det kører automatisk.

Fødselsdagsmail

Det er altid godt med en hilsen på sin fødselsdag, men her skal du være smart i din strategi.

Du kan fx 8 dage før dagen sende en mail med en opfordring til at lave en ønskeseddel. Nu vil det måske være oplagt at sende en mail på selve dagen. Det kan du også med fordel gøre, hvis du fx har en ydelse, der kan forbruges på selve dagen.

En anden mulighed er, at sende en gave, måske en rabatkode dagen efter og sige “Undskyld vi glemte din dag i går, her er en vores gave til dig”. Det vil give en god respons.

email markering

Hvilket system skal du så vælge?

Der findes mange, rigtig mange på markedet. Det hele kommer an på hvilket system din webshop køre på.

Det som du skal se efter er systemet evne til at integrere til den webshop du har – og den service du har brug for.

Jeg har to favoritter blandt mailmarketing-systemer

De er begge forskellige og kan forskellige ting med forskellige styrker og svagheder – mere om det en anden god gang.

Heyloyalty
Det danske systemet med høj service og gode integrationer Heyloyalty.com.

Det skal ikke være noget hemmelighed, at jeg arbejder for Heyloyalty, som kontaktchef i skrivende stund, og det er da muligt at jeg er farvet her.

Dog vil jeg mene at systemet er i top 3 af danske alternativer. Der er rigtig mange fede funktioner bl.a. en flow builder der gør det muligt at skabe en passiv indkomst gennem netop automatiske flows. Dynamisk indhold, der sikre at målgruppen altid rammes med det rigtige budskab.

Se mere om Heyloyalty.com klik her

Det amerkanske system, klaviyo
Det er et godt alternativ og har nogle gode integrationer de store internationale e-commerce CMS’.

Men med klaviyo er man lidt mere overlad til sig selv, da deres support er på Engelsk. Køre man sin shop på de danske webshop systemer som fx. Smartweb, Dandomain eller Scannets webshop løsninger er klaviyo ikke en løsning der vil fungere optimalt. Her er Heyloyalty bedre.

Se mere om klaviyo.

Intet nyhedsbrev eller kundeklub uden medlemmer – Find 10 tips til at skabe medlemmer her